Τέσσερα χρόνια είχε να δεχθεί γκολ από φάουλ η Τσέλσι!

Το γκολ που σημείωσε χθες (12/2) ο Ρόμπι Μπρέιντι δεν καταγράφεται μόνο ως το πρώτο του με τη φανέλα της Μπέρνλι, ούτε απλώς το τέρμα εκείνο που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 της αναμέτρησης απέναντι στην Τσέλσι. Με το γκολ του αυτό ο αριστεροπόδαρος Ιρλανδός μπακ-χαφ έγινε ο πρώτος παίκτης που παραβιάζει την εστία των «μπλε» με απευθείας εκτέλεση φάουλ έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια!



Τέσσερα χρόνια είχε να δεχθεί γκολ από φάουλ η Τσέλσι!

Τη... σκυτάλη στη συγκεκριμένη επίδοση παρέλαβε ο 25χρονος πλάγιος μεσοαμυντικός των «clarets» από τον νυν επιθετικό της Κάρντιφ και άλλοτε των Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον και Εθνικής Αγγλίας, Ρίκι Λάμπερτ, ο οποίος στις 30 Μαρτίου 2013 είχε σκοράρει με φάουλ ως παίκτης των «Αγίων» απέναντι στον τότε βασικό γκολκίπερ των Λονδρέζων, Πετρ Τσεχ, δίνοντας την εντός έδρας νίκη στην ομάδα του με σκορ 2-1 για την 31η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Μπορεί, λοιπόν, στο αγγλικό πρωτάθλημα να έχουν θητεύσει και να εξακολουθούν να αγωνίζονται πολλοί ικανότατοι εκτελεστές στα απευθείας χτυπήματα, όπως οι Παγιέ, Σίγκουρντσον, Γιάγια Τουρέ, Σουάρες, Κουτίνιο, Έρικσεν, Κολάροφ, Μπέινς, αυτό όμως, δεν στάθηκε ικανό, ώστε η Τσέλσι, ακόμα και με κακές χρονιές, όπως η περυσινή, να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Έτσι, μετά τον Ράφα Μπενίτεθ στην αναμέτρηση εκείνη του «St Mary’s», έμελλε ο Αντόνιο Κόντε να είναι ο επόμενος προπονητής που βλέπει την -πρωτοπόρο παρ’ όλα αυτά- ομάδα του να δέχεται γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τον Ρίκι Λάμπερτ να σκοράρει το τελευταίο γκολ-φάουλ απέναντι στην Τσέλσι, πριν από εκείνο του Ρόμπι Μπρέιντι.