Απώλεια στο «Turf Moor» για την Τσέλσι

Στην δεύτερη ισοπαλία της στα τρία τελευταία παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ υποχρεώθηκε η Τσέλσι, που έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι στο «Turf Moor» και πλέον βλέπει την διαφορά από την δεύτερη θέση να μπορεί να φτάσει στους οκτώ βαθμούς.



Απώλεια στο «Turf Moor» για την Τσέλσι

Οι πρώτοι του πίνακα δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ και όταν ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να περάσει στο ματς τον Σεσκ Φάμπρεγας και τον Γουίλιαν, το μομέντουμ δεν ήταν στα πόδια των παικτών του, με αυτούς του Σον Ντάις να κάνουν γενναία εμφάνιση.

Στους 60 λοιπόν οι «μπλε», στους 52 μπορούν να φτάσει η Μάντσεστερ Σίτι εάν κερδίσει στο παιχνίδι που χρωστά. Για την ώρα, η διαφορά από την 2η θέση μειώθηκε μόλις στους δέκα.

Το να μην σκοράρει θα αποτελούσε μεγάλη είδηση και... για καλό και για κακό ο Πέδρο απέβαλε αυτό το άγχος από νωρίς για ακόμη μία φορά στην σεζόν. Στο 7', και ενώ η Τσέλσι είχε ήδη μια «ζεστή» στιγμή απέναντι από τον Τομ Χίτον, ο Ισπανός εξτρέμ τροφοδοτήθηκε από τον Βίκτορ Μόζες και με άνεση έγραψε το 1-0.

Με το ψιλόχιονο να συνεχίζει να πέφτει, όπως και τη θερμοκρασία, αυτό ήταν ένα εξαιρετικό τακτικά γκολ, με τους «μπλε» να έχουν ανταλλάξει ταχύτατα την μπάλα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να έχουν ολοκληρώσει άκρως επιτυχημένα το τρανζίσιον.

Όμως πάνω στο προβάδισμα δεν χτίστηκε κάτι με αποτέλεσμα να υπάρξει η τιμωρία στο 24'. Ο Ρόμπι Μπρέιντι ανέλαβε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή των πρωτοπόρων και με άρτια εκτέλεση έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει γκολ με αυτόν τον τρόπο απέναντί τους στο πρωτάθλημα, από το 2013 και τον Ρίκι Λάμπερτ.

Λίγο πριν βγει το ημίχρονο ο Τιμπό Κουρτουά σταμάτησε τον Ματ Λόουτον με τα πόδια σε μια φάση που πολλοί πίστεψαν στην ανατροπή, για να ακολουθήσει αυτή του Εντέν Αζάρ, που θα μπορούσε να κάνει πολλά, αλλά κράτησε φλύαρα και δεν έκανε τίποτα.

Στο δεύτερο, οι αλλαγές του Κόντε όπως προαναφέρθηκε αν και φαίνονταν πως ήταν επιτακτικές άργησαν να έρθουν και ακόμη κι όταν έγινε αυτό δεν προσέφεραν λύσεις... Η Μπέρνλι από την πλευρά της έμοιαζε συμπαγής και ικανή να κάνει την ζημιά, όμως καμία από τις δύο πλευρές δεν έδειχνε να βρίσκει το κάτι παραπάνω. Επιβεβαίωση το τριπλό σφύριγμα και ενώ νωρίτερα η Τσέλσι στην ουσία είχε μόλις μία καλή ευκαιρία για τη νίκη, με μακρινό σουτ του Θέσαρ Αθπιλικουέτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Μπόιντ, Μπάρτον, Γουέστγουντ, Μπρέιντι (65' Άρφιλντ), Μπαρνς, Γκρέι (82' Βόουκς)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Μόζες (72' Γουίλιαν), Καντέ, Μάτιτς (67' Φάμπρεγας), Αλόνσο, Πέδρο (87' Μπατσουαγί), Κόστα, Αζάρ