Μάτα, ο απόλυτος μέσος

Ακόμα ένα γκολ, ακόμα μια εμφάνιση γεμάτη ουσία, ακόμα μια απόδειξη πως πρόκειται για έναν από τους πιο πλήρεις μέσους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Χουάν Μάτα, από τον Αύγουστο του 2011, έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε άλλο συνάδελφό του, αναφορικά με όσους αγωνίζονται στην ίδια θέση!  



Μάτα, ο απόλυτος μέσος

Έπειτα και από το ματς απέναντι στη Γουότφορντ, το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Ολντ Τράφορντ», ο Ισπανός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε να έχει πλέον συμμετοχή σε 87 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ!

Τα περισσότερα από κάθε άλλον μέσο στο κορυφαίο πρωτάθλημα! Κανείς άλλος δεν έχει τέτοια επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του, με τον Μάτα να μετράει 45 γκολ και 42 ασίστ μέχρι και αυτή τη στιγμή στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Αγγλία πριν από σχεδόν έξι χρόνια.

Παρά τους όποιους φόβους στην έναρξη της σεζόν, για το γεγονός πως συναντούσε ξανά τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ήταν η αιτία της αποχώρησης του Ισπανού χαφ από την Τσέλσι, ο ποδοσφαιριστής εμφανίζεται ακόμα πιο βελτιωμένος, έχει ωφεληθεί από τις αποφάσεις που πήρε και από την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε ν' αποδείξει στον «special one» ότι το όνομα «Μάτα», θα συμπεριληφθεί ανάμεσα στα λάθη του.

Πέρυσι, είχε 6 γκολ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, αριθμό τον οποίο έχει ήδη φτάσει φέτος σε 20 ματς!

Το 2011 τον είχε πάρει στην Αγγλία και το Λονδίνο ο Αντρέ Βίλας – Μπόας, που όμως είχε... καταστροφική παρουσία στον πάγκο των «μπλε» με αποτέλεσμα ν' απομακρυνθεί μέσα στη σεζόν και να φτάσει η ομάδα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αποχώρηση από τους φετινούς πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 για τον Χουάν Μάτα, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να διαθέτει 37 εκατ.λίρες για να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ».

Μέχρι σήμερα, έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις που είχε καταγράψει με τη μπλε φανέλα, έχει ξεπεράσει το φόβο για το μέλλον του όταν το καλοκαίρι είδε τον Μουρίνιο ν' αναλαμβάνει τους «κόκκινους διαβόλους» και του έδειξε γιατί τις δύο πρώτες του στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αναδείχθηκε καλύτερος της Τσέλσι στις σεζόν που συστήθηκε στο αγγλικό κοινό...