Με το μυαλό στο «Γουέμπλεϊ» ο Πιέλ

Η εμφατική νίκη με σκορ 4-0 στην έδρα της Σάντερλαντ ήταν η καλύτερη πρόβα... τζενεράλε για τη Σαουθάμπτον, με τον προπονητή της, Κλοντ Πιέλ, να σκέφτεται ήδη τον τελικό του Λιγκ Καπ στις 26/2 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «Στάδιο του Φωτός».



Με το μυαλό στο «Γουέμπλεϊ» ο Πιέλ

«Ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό, γιατί μπορύμε να προετοιμαστούμε με ηρεμία για τον τελικό. Είναι απλώς όμως, ένα παιχνίδι, δεν αρκεί μια νίκη, πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτήν. Ο τελικός θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, μα δεν είμαστε το φαβορί, αυτό είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εμείς θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας, να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και , όπως είδαμε στους ημιτελικούς με τη Λίβερπουλ, τα πάντα είναι πιθανά», ανέφερε ο Γάλλος τεχνικός των «Αγίων».

Πέραν του τελικού, ο 55χρονος κόουτς δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την απόδοση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του συλλόγου, Μανόλο Γκαμπιαντίνι, καθώς ο Ιταλός επιθετικός σε 2 μόλις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Σαουθάμπτον έχει καταφέρει να πετύχει 3 γκολ.

«Ο Γκαμπιαντίνι προσαρμόστηκε καλά. Το είπα και πριν έρθει, είναι ένας καλός, τεχνίτης ποδοσφαιριστής. Δίνει ποιότητα στην ομάδα, επειδή δεν χάνει την μπάλα, μπορούμε να τον βρούμε ανάμεσα στις γραμμές, έχει καλό έλεγχο, πασάρει σωστά, μπορεί και κρατάει την μπάλα και δίνει λύσεις στην επίθεση, καθώς έχει καλά τρεξίματα πίσω από τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ μπορεί να κάνει τη διαφορά, γιατί διαθέτει την ικανότητα να σκοράρει», είπε ο Πιέλ για τον 25χρονο παίκτη του και συμπλήρωσε:

«Χαρούμενος όμως, είμαι και για τον Σέιν (Λονγκ) που σκόραρε. Όλο αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα, όχι μόνο ο Γκαμπιαντίνι».