Την «βούλιαξε» με Γκαμπιαντίνι και «τεσσάρα»!

Με μπροστάρη τον… onfire Μανόλο Γκαμπιαντίνι, η Σαουθάμπτον πέρασε με εμφατικό τρόπο (4-0) από το «Στάδιο του Φωτός» και άφησε στην τελευταία θέση της Πρέμιερ Λιγκ τη Σάντερλαντ. Τα δύο πρώτα γκολ σημείωσε ο Ιταλός φορ, που έφτασε τα τρία σε μόλις δύο εμφανίσεις με τους «αγίους» στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.



Την «βούλιαξε» με Γκαμπιαντίνι και «τεσσάρα»!

Μάλιστα κάτι ανάλογο (να σκοράρει παίκτης στις δύο πρώτες του εμφανίσεις με τη Σαουθάμπτον) έχει να συμβεί από το 2005 και τον Ανρί Καμαρά.

Τους 30 βαθμούς έφτασε η ομάδα του Κλοντ Πιέλ, στους 19 έμεινε η ουραγός Σάντερλαντ που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες μετά την «τεσσάρα» επί τα Κρίσταλ Πάλας και δέχτηκε… τόσα απόψε.

Το ματς:

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Σάντερλαντ. Ο Ντέιβιντ Μόγιες επέλεξε για ακόμα μία φορά το 3-5-2 και οι «μαυρόγατες» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο εικοσάλεπτο, χωρίς πάντως να καταφέρουν να βρουν το γκολ. Αντίθετα αυτό το κατάφερε η Σαουθάμπτον, η οποία ανέβηκε μετά τα μισά του πρώτου μέρους και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα προηγήθηκε με τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι να νικά τον Κονέ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του συμπατριώτη του, Βίτο Μανόνε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά ο Ιταλός επιθετικός «χτύπησε» και πάλι στο φινάλε, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 υπέρ της ομάδας του Κλοντ Πιέλ.

Ο Μόγιες αντικατέστησε τον Ο’Σέι με τον Πίενααρ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλάζοντας σύστημα, όμως ο Γκαμπιαντίνι λίγο έλειψε στο πεντάλεπτο να φτάσει στο χατ-τρικ! Οι ευκαιρίες συνέχισαν να έρχονται μόνο από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που στα μισά του ημιχρόνου άγγιξαν το τρίτο γκολ με τον Τάντιτς. Η Σάντερλαντ μάταια «πάλευε» να επιστρέψει στο ματς και τελικά στο φινάλε είδε την εστία της να παραβιάζεται για τρίτη φορά με το αυτογκόλ του Ντενάιερ, προτού ο Λονγκ γράψει το τελικό 0-4 στις καθυστερήσεις!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάντερλαντ: Μανόνε, Ντενάιερ, Ο’Σέι (46’ Πιένααρ), Κονέ, Τζόουνς, Οβιέδο, Γκίμπσον (81’ Καζρί), Εντόνγκ, Λάρσον (58’ Μπορίνι), Γιανουζάι, Ντεφό

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σεντρίκ, Στέφενς, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Ρομέου, Γουόρντ-Πρόουζ, Ντέιβις, Ρέντμοντ, Τάντιτς (82’ Χόιμπεργκ), Γκαμπιαντίνι (73’ Λονγκ)