«Μπλόκο» στην Έβερτον

Την ευκαιρία να διατηρήσει ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες της για την πεντάδα της Πρέμιερ Λιγκ έχασε η Έβερτον, η οποία ήρθε ισόπαλη 0-0 στην έδρα της Μίντλεσμπρο και είδε τη βαθμολογική απόσταση να μεγαλώνει!  



«Μπλόκο» στην Έβερτον

«Μπλοκαρισμένοι» οι ποδοσφαιριστές του Κούμαν, καμία σχέση με τις προηγούμενες «καταιγιστικές» εμφανίσεις τους. Ο Λουκάκου και ο Λούκμαν είχαν σπουδαίες ευκαιρίες για το γκολ, όμως είδαν τον καταπληκτικό σήμερα, Βίκτορ Βαλντές, να σταματά τις προσπάθειές τους.

Περισσότερο από όλους «πόνεσαν» οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παρέμειναν οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, μετρώντας πλέον οκτώ συνεχόμενες αγωνιστικές δίχως νίκη.

Το ματς:

Αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο από τις δύο ομάδες. Η Έβερτον είχε ξεκάθαρα τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, όμως η Μίντλεσμπρο ήταν αυτή που έβρισκε συχνότερα κενούς χώρους για να απειλήσει.

Μέχρι τα μισά του 45λεπτου, το ματς ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο. Από το 25' περίπου και μετά η Έβερτον ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε, με αρκετή υπομονή και επιμονή, να… ταρακουνήσει την αντίπαλη εστία. Πάλι καλά που οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος όποτε χρειάστηκε, επενέβη σωτήρια! Στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους, μάλιστα, ο Ισπανός τερματοφύλακας είπε «όχι» στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του Λουκάκου (31'), κρατώντας το μηδέν.

Εντελώς διαφορετική η εικόνα στην επανάληψη, με την «Μπόρο» να μπαίνει σαφώς πιο διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο και να «κλειδώνει» την αντίπαλό της! Η Έβερτον περιορίστηκε πολύ και αναγκαστικά εστίασε στα αμυντικά της καθήκοντα, βλέποντας τη μαζική επιθετική τακτική των γηπεδούχων! 

Η αλήθεια είναι πως τα «ζαχαρωτά» κινδύνεψαν αρκετές φορές και από καθαρή τύχη δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όπως από καθαρή… ατυχία δεν πήραν και το προβάδισμα στο 69'΄με τον Λούκμαν (ο Βαλντές είπε πάλι «όχι»)!

Στο τελευταίο 20λεπτο το παιχνίδι άλλαξε και αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν τα «ρέστα» τους για το τρίποντο. Η «Μπόρο» έφτασε πιο κοντά, όμως και πάλι τίποτα δεν άλλαξε με το τελικό 0-0 να αφήνει μια πιο πικρή γεύση στους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίντλεσμπρο: Βαλντές, Τσέιμπερς, Μπερνάρντο, Γκίμσπον, Φάμπιο, Ντε Ρουν, Κλέιτον, Φόρσο (59' Γκεντιούρα), Τραορέ, Νεγρέδο (82' Γκεστέντ), Στουάνι (67' Ραμίρεζ)

Έβερτον: Ρόμπλες, Κόουλμαν, Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Ντέιβις, Γκεγέ (62' Βαλέντσια), Σνέιντερλιν, Λούκμαν (73' Λένον), Λουκάκου, Μπάρκλεϊ (87' Μπάρι)