Βαλένσια: «Με Ντεπάι και Ντι Μαρία νόμιζα πως τελείωσα»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό βρετανικό Μέσο, ο Αντόνιο Βαλένσια εξωτερίκευσε το... φόβο που τον διακατείχε, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε τους Άνχελ Ντι Μαρία (2014) και Μέμφις Ντεπάι (2015), καθώς θεώρησε ότι η θητεία του στο «Ολντ Τράφορντ» θα έφτανε στη λήξη της με την έλευση των δύο αυτών ποδοσφαιριστών.



Βαλένσια: «Με Ντεπάι και Ντι Μαρία νόμιζα πως τελείωσα»

«Υπήρξε μια περίοδος, όταν είδα να έρχονται παίκτες της κλάσεως των Άνχελ Ντι Μαρία και Μέμφις Ντεπάι, που πίστεψα ότι οι μέρες μου στην ομάδα είναι... μετρημένες. Σκέφτηκα μήπως έπρεπε να ψάξω για έναν καινούριο σύλλογο. Ευτυχώς όμως, επικεντρώθηκα στη δουλειά μου, προπονήθηκα σκληρά και πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που είμαι ακόμη εδώ. Πλέον έχω νέο συμβόλαιο, αγαπώ το σύλλογο, την πόλη και στην οικογένειά μου αρέσει η ζωή στο Μάντσεστερ. Θα ήθελα να παραμείνω όσο περισσότερο γίνεται, 5 ή 6 χρόνια, ή ίσως παραπάνω », επισήμανε ο δεξιός οπισθοφύλακας των «κόκκινων διαβόλων» που αν και δήλωσε ότι δεν είναι το... φόρτε του να αγωνίζεται ως πλάγιος αμυντικός, εντούτοις, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του προπονητή του, Ζοσέ Μουρίνιο, για την εμπιστοσύνη που του δείχνει λέγοντας:

«Ο Μουρίνιο μου απέδειξε ότι με πιστεύει και ότι ήθελε να παραμείνω, για αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι 100% δεξιός μπακ. Ακόμη νιώθω δεξιός επιθετικογενής παίκτης, μα υποθέτω ότι θα καθιερωθώ εδώ που παίζω. Είναι αρκετά δύσκολο, επειδή πρέπει να είσαι ακόμη πιο συγκεντρωμένος παίζοντας πιο κοντά στη δική σου περιοχή. Μία λάθος πάσα να κάνεις και έχεις φάει γκολ! Πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί και σε αυτή τη θέση, αλλά όταν βρίσκομαι στην επίθεση, αισθάνομαι ότι παίζω στη δική μου θέση. Είμαι όμως, μέλος της ομάδας και νιώθω τη στήριξη του προπονητή μου».

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής από το Εκουαδόρ μίλησε και για το περιστατικό στη βρετανική «μάχη» του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Ρέιντζερς το 2010, όταν μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε πίστεψε ότι θα έρθει το πρώρο τέλος στην καριέρα του (25 χρονών τότε), καθώς ανέφερε:

«Είχα σπάσει το πόδι μου, όταν παίζαμε με τη Ρέιντζερς και μου πέρασε από το μυαλό ότι ίσως δεν θα ήμουν σε θέση να αγωνιστώ ξανά. Ήταν ένας άσχημος τραυματισμός και είχα μία δύσκολη ανάρρωση, όμως δεν έχω παρά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ιατρικού επιτελείου. Ήταν πιο πολύ η δική τους δουλειά, παρά η δική μου που κατάφερα και επέστρεψα».