Αγωνιστική υπ’ αριθμόν 25 με ντέρμπι στο «Άνφιλντ»

Με 7 από τα 10 παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου «ανοίγει» σήμερα (11/2) το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής, με την αναμέτρηση που ξεχωρίζει να είναι σαφώς το ντέρμπι των διεκδικητών της Πρέμιερ Λιγκ στο «Άνφιλντ» ανάμεσα στη γηπεδούχο Λίβερπουλ και την Τότεναμ.



Αγωνιστική υπ’ αριθμόν 25 με ντέρμπι στο «Άνφιλντ»

Λίβερπουλ – Τότεναμ: Το παιχνίδι που ολοκληρώνει το σημερινό πρόγραμμα της τρέχουσας αγωνιστικής αναμένεται να κρίνει πολλά για τη συνέχεια της διεκδίκησης του φετινού τίτλου, καθώς σε περίπτωση ήττας των φιλοξενούμενων «σπιρουνιών» και παράλληλη νίκη αύριο (12/2) της πρωτοπόρου Τσέλσι επί της Μπέρνλι, το πρωτάθλημα θα αρχίσει να αποκτά σιγά σιγά μπλε... χρώμα 13 αγωνιστικές πριν τη λήξη του.

Μπορεί μετά και την ήττα από τη Χαλ (2-0) οι «κόκκινοι» να έχουν απομακρυνθεί 13 βαθμούς από την κορυφή, μία επικράτηση όμως, επί ενός μεγάλου αντιπάλου είναι ικανή αν όχι να τη βάλει ξανά σε τροχιά πρωταθλητισμού, αλλά να φέρει έναν αέρα... αισιοδοξίας στο σύλλογο και επί της ουσίας να τη βοηθήσει, ώστε να «κλειδώσει» μια θέση στην πρώτη 4άδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Λονδρέζοι βρίσκονται στο... κυνήγι της συμπολίτισσας Τσέλσι, από την οποία απέχουν 9 βαθμούς, για αυτό, εφόσον θέλουν να παραμείνουν διεκδικητές, καλούνται να περάσουν «αλώβητοι» από μία εκ των δυσκολότερων εδρών στην Αγγλία, όπου η τελευταία που... απέδρασαν με το τρίποντο της νίκης ήταν πριν από περίπου 6 χρόνια (Μάιος 2011).

Άρσεναλ – Χαλ: Τις ηχηρές «σφαλιάρες» από Γουότφορντ και Τσέλσι (ήττες με 2-1 και 3-1 αντίστοιχα) θέλει να ξεπεράσει το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ με επιστροφή στις νίκες απέναντι στις... ψυχωμένες «τίγρεις» που προέρχονται από μία πολύ μεγάλη νίκη επί της Λίβερπουλ (2-0) την προηγούμενη αγωνιστική και δείχνουν με τον Μάρκος Σίλβα στον πάγκο πως είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν το στόχο της παραμονής στην Πρέμιερ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουότφορντ: Μετά και το εμφατικό πέρασμα από την έδρα της Λέστερ (3-0) η Γιουνάιτεντ απέδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα επεκτείνοντας παράλληλα το αήττητο σερί της (15 ματς δίχως ήττα στην Πρέμιερ), απέναντί της, ωστόσο, έχει την εξίσου φορμαρισμένη Γουότφορντ, η οποία προέρχεται από νίκες απέναντι σε Άρσεναλ και Μπέρνλι (αμφότερες με 2-1) και που με... οδηγό τη νίκη επί των «κόκκινων διαβόλων» (3-1) στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, είναι διατεθειμένη να δώσει «μάχη» στο «Ολντ Τράφορντ».

Μίντλεσμπρο – Έβερτον: Κοινό στοιχείο των δύο αντιπάλων είναι η αναρρίχηση στα ανώτερα «στρώματα» της βαθμολογίας, με την προσπάθεια της «Μπόρο» να κρίνεται ως πιο... ζωτικής σημασίας, καθότι βρίσκεται μόλις στο συν ένα από τη ζώνη του υποβιβασμού, τη στιγμή που τα «ζαχαρωτά» εκμεταλλευόμενα τη φόρμα τους (έχουν να ηττηθούν από το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με τη Λίβερπουλ τον περασμένο Δεκέμβριο) εποφθαλμιούν σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την ευρεία νίκη με την Μπόρνμουθ (6-3) προέρχονται οι φιλοξενούμενοι, από δύσκολη εκτός έδρας ήττα (1-0) από τη 2η Τότεναμ οι γηπεδούχοι.

Γουέστ Χαμ – Γουέστ Μπρομ: Από νίκη προέρχονται οι δύο ομάδες, οι μεν γηπεδούχοι εκτός έδρας απέναντι στη Σαουθάμπτον (3-1), οι δε φιλοξενούμενοι εντός κόντρα στη Στόουκ (1-0) και αυτό που θα επιδιώξουν αμφότεροι είναι με νίκη τους σήμερα να εδραιωθούν στα υψηλότερα κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα, μιας που άμεσος στόχος (ειδικά για τα «σφυριά) δεν φαίνεται στον... ορίζοντα.

Στόουκ – Κρίσταλ Πάλας: Τη νίκη για να ξεμπερδεύει και μαθηματικά με τα σενάρια που τη θέλουν να... αγχώνεται κοιτώντας τις χαμηλότερες θέσεις επιθυμεί να πάρει η Στόουκ που θα επιδιώξει να κατακτήσει το «τρίποντο» έπειτα από τέσσερις αγώνες (έχασε από Γουέστ Μπρομ 1-0 την περασμένη εβδομάδα). Από την άλλη, σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι «αετοι», ειδικά έπειτα από την ήττα με το «βαρύ» 4-0 κόντρα στη συνδιεκδικήτρια της παραμονής Σάντερλαντ την αγωνιστική που μας πέρασε και καλείται έτσι, να πάρει τους τρεις βαθμούς στην έδρα των «πότερς» για να συνεχίσει να ελπίζει.

Σάντερλαντ – Σαουθάμπτον: Με ηθικό... ακμαιότατο θα υποδεχθεί το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες τη Σαουθάμπτον, καθώς, παρότι ακόμα ουραγός, η Σάντερλαντ μετά το εμφατικό 4-0 στο «Σέλχαρστ Παρκ» απέδειξε πως θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή της. Τη νίκη, όμως, χρειάζονται και οι «Άγιοι» που ναι μεν είναι λογικό να έχουν στο μυαλό τους τον τελικό του Λιγκ Καπ (26/2), ωστόσο, μετά από την ήττα με τη Γουέστ Χαμ (3-1) και εφόσον χάσουν και από τις «μαυρόγατες», θα μπουν και επίσημα στη... λίστα των ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο, 11/2

14:30 Άρσεναλ – Χαλ

17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουότφορντ

17:00 Μίντλεσμπρο – Έβερτον

17:00 Γουέστ Χαμ – Γουέστ Μπρον

17:00 Στόουκ – Κρίσταλ Πάλας

17:00 Σάντερλαντ – Σαουθάμπτον

19:30 Λίβερπουλ - Τότεναμ

Κυριακή, 12/2

15:30 Μπέρνλι – Τσέλσι

18:00 Σουόνσι - Λέστερ

Δευτέρα, 13/2

22:00 Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι