Ασκεί έφεση για τα poppies η Σκωτία

Την απόφαση να κινηθεί εναντίον της FIFA ασκώντας έφεση για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε γνωστοποίησε σήμερα η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Σκωτίας.  



Ασκεί έφεση για τα poppies η Σκωτία

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο τόσο τη σκωτσέζικη όσο και την αγγλική ομοσπονδία, για το γεγονός πως οι παίκτες των δύο ομάδων φόρεσαν τα μαύρα περιβραχιόνια με τα poppies, στη μνήμη των πεσόντων του πολέμου, στο μεταξύ τους παιχνίδι στις 11 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA, απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε επίδειξη πολιτικού η θρησκευτικού συμβόλου. Για το λόγο αυτό τιμώρησε την ομοσπονδία της Σκωτίας με πρόστιμο ύψους 20.000 ελβετικών φράγκων.

Παρόλα αυτά, η σκωτσέζικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης: «Δεχθήκαμε έγγραφο από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA που αφορά την τιμωρία μας για τον αγώνα ανάμεσα σε Αγγλία και Σκωτία στις 11 Νοεμβρίου 2016. Έχοντας λάβει σοβαρά υπόψιν την απόφαση, ενημερώσαμε τη FIFA για την επιθυμία μας να ασκήσουμε έφεση», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.