Φερναντίνιο: «Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ήθελαν τον Ζεσούς»

Στο ότι οι δύο πιο ισχυρές ομάδες του ισπανικού ποδοσφαίρου εξέφρασαν έντονα το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του Γκάμπριελ Ζεσούς, μιλώντας ωστόσο, ο ίδιος με τον νεαρό Βραζιλιάνο επιθετικό έβαλε το... λιθαράκι του για να έρθει στη Μάντσεστερ Σίτι, αποκάλυψε ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του σε Εθνική Βραζιλίας και «πολίτες», Φερναντίνιο.



Φερναντίνιο: «Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ήθελαν τον Ζεσούς»

 «Του ζήτησα να επιλέξει τη Σίτι, να έρθει εδώ. Του μίλησα και ήμουν ειλικρινής μαζί του. Ήξερα ότι τον ήθελαν πολλές μεγάλες ομάδες, με κορυφαίες τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης», σχολίασε αρχικά 31χρονος μέσος και συνέχισε:

«Του είπα να δει στις ενδεκάδες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ πόσοι είναι οι 19χρονοι που αγωνίζονται. Εδώ θα έχει τον Πεπ που του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και θα πάρει την ευκαιρία του, ακόμα και αν δεν αγωνίζεται ούτε εδώ συνέχεια στην αρχική ενδεκάδα. Ξέρει όμως, ότι θα χρησιμοποιείται τακτικά. Η επίλογη του να έρθει στη Σίτι ήταν δική του, εγώ του μίλησα απλώς, ως φίλος».

Όσον αφορά τις συγκρίσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στον Ζεσούς και τον έτερο συμπαίκτη τους στη «Σελεσάο», επιθετικό της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, ο Φερναντίνιο απάντησε:

«Έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να αντέξει στην πίεση. Έχει παίξει βασικό «9άρι» στην Εθνική Βραζιλίας, μία από τις πιο μεγάλες Εθνικές Ομάδες παγκοσμίως, σε μία από τις πιο υψηλού κύρους θέσεις! Έτσι, ξέρεις ότι έχει κάτι καλό επάνω του. Ωστόσο, στην Ευρώπη βρίκσεται μόλις έναν μήνα και είναι νωρίς να μιλάμε για οποιεσδήποτε συγκρίσεις. Τα επόμενα 5, 6, 7 χρόνια θα είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Πρέπει όμως, να παραμείνουμε ήρεμοι, γιατί είναι μόλις 19 ετών. Σε αυτήν την ηλικία οφείλεις να κρατήσεις χαμηλούς τόνους. Εγώ προσδοκώ κιόλας, ότι θα βελτιωθεί παραπάνω».